Sigfox coverage

Sigfox IoT-verkon kattavuus Suomessa

Kartta- ja paikkatyökalu näyttää teoreettisen ennusteen halutun alueen kattavuudesta. Palvelun perustiedot noudetaan suoraan Sigfox-ohjelmasta. Samoja mittauksia käytetään sisäisesti, joten luotettavuusaste on suhteellisen korkea. Kuitenkin työkalun määrittelevät kattavuusalueet voivat joskus poiketa todellisuudesta, esimerkiksi jos piste kartalla on kahden eri kattavuusalueen välillä. Ota yhteyttä, jos haluat varmistaa tietyn alueen kattavuuden.

Kartta tarjoaa yleiskuvan Sigfox ioT -verkon maailmanlaajuisesta kattavuudesta.

Paikannustyökalun avulla saat tarkempia tietoja kattavuudesta tietyssä paikassa joko kirjoittamalla osoitteen tai zoomaamalla sitä ja klikkaamalla karttaa.

Tärkeimmät termit tutuksi:

Tuoteryhmä (Product class)

Sigfox-antureita valmistetaan neljässä eri lähetysteholuokassa, joista 0U on vahvin ja yleisin.

Ulkotilat (Outdoor)

Tämä on kaikkein perustavanlaatuisin kattavuuden taso, jonka kattavuusalueella Sigfox-laitteesi pystyy yhdistämään verkkoon, jos se se on sijoitettu ulos niin, että esteenä ei ole radiosignaalia häiritseviä seiniä. Ultra-Narrow Band -tekniikalla on erittäin laaja kantama, joka on yksi tärkeimmistä perusteista Sigfoxin käytölle. Jos käytät laitettasi viljelykasvien, maatalouden, maatilojen, eläimien, tarvikkeiden, ajoneuvojen tai polkupyörien seurantaan, voit olla varma, että Sigfox-yksikkösi toimii kattavuusalueen sisällä.

Sisätilat (Indoor)

Tällä kattavuusasteella laitteesi voi tavoittaa verkon, vaikka se olisi sisätiloissa (kuitenkin lähellä ikkunaa tai ovea). Tämä kattavuusaste on riittävä esimerkiksi sisäilman laadun valvontaan (kuten lämpötila, kosteus, CO2, VOC, hiukkaset, paine-erot) tai liikkeen seuraamiseen. Muista sijoittaa laite niin, että sen ympärillä on vapaata tilaa. Se ei saa olla piilotettuna kannen alla, laatikossa tai jääkaapissa. 

Syvällä sisätiloissa (Deep indoor)

Tällä on ylivoimaisesti vahvin kattavuus ja sen avulla pääset Sigfoxin verkkoon, vaikka yrittäisit piilottaa laitteesi kuinka syvälle sisätiloihin. Tämän tyyppinen yhteys on välttämätön ratkaisuille, joissa radioviestin on kyettävä tunkeutumaan useiden seinien läpi. Esimerkiksi putkat, ilmanvaihtokanavat, säiliöt, kaivot ja kylmähuoneet voivat vaatia jatkuvaa tarkkailua.

Mittaustulokset

3 tukiasemaa (3 base stations)

Kolmen tai useamman tukiaseman käyttö tarjoaa parhaan kattavuuden

2 tukiasemaa (2 base stations)

Pääsy kahteen tukiasemaan

1 tukiasema (1 base stations)

Pääsy yhteen tukiasemaan

Ei saatavilla (Not available)

Kattavuus ei ole käytettävissä

Jos olet alueella, jossa ei ole tarpeeksi kattavuutta Sigfox-verkon käyttämiseen, voit ottaa yhteyttä meihin klikkaamalla alla olevaa painiketta. Jos kyse on pienemmästä projektista, ongelma voidaan ratkaista toistinasemilla eli ripiittereillä, jotka vahvistavat signaalia paikallisesti. Suuremmissa projekteissa voimme käyttää myös mikrotukiasemia.

Connected Finland Oy ylläpitää ja kehittää jatkuvasti langatonta Sigfox-verkkoa Suomessa ja Virossa.